King of the North tour

Wat is de King of the North-tour?

Tussen al het nationale Disc Golf geweld door staat de Citypark Flyers ook voor gezamenlijk, gezellig, laagdrempelig en regionaal smijten. Daarvoor is de prestigieuze King of the North competitie in het leven geroepen. Een onderlinge CPF competitie die maandelijks in Groningen dan wel Hoogeveen wordt gehouden – en hopelijk komt daar binnenkort nog een CPF course bij. Een competitie waarbij het uitoefenen van onze hobby voorop staat, zonder daarbij te veel waarde te hechten aan de officiële PDGA regels. Dat is een stapje hoger. De King of the North competitie is het instapmodel voor al onze leden.

Neemt niet weg dat er serieus (goed) gegooid wordt, in grote opkomsten. Een ideale competitie om weer eens bij te praten met je collega-leden, om kennis te maken met discgolf en Citypark Flyers en om de courses in Noord-Nederland te leren kennen. De King of the North creëert de kampioenen van morgen. De tussenstand van de huidige King of the North-competitie is hier te vinden.

Aandachtspunten

Ook een onderlinge competitie met iets minder aandacht voor officiële regels werkt natuurlijk alleen met enkele regels. Niet zozeer bij het smijten zelf, want dat zijn de gangbare – lossere – Disc Golf regels, maar enkele aandachtspunten voor eromheen:

 • De King of the North wordt op 9 speeldagen gespeeld op courses in Groningen en Hoogeveen. Afwisselend op zaterdagen en zondagen.
 • Elke speeldag start om 10.00 uur. Er wordt verzameld bij hole 1 in Groningen (bij de speeltuin in het Stadspark) of Kinderboerderij de Beestenbult in Hoogeveen.
 • Na de eerste ronde worden nieuwe groepen gevormd voor de tweede ronde.
 • Per speelronde worden 2 rondes gespeeld; normaal gesproken volgens de standaard course lay-out. Er kan voor gekozen worden om slechts een ronde te spelen.
 • De beste van je 2 rondes telt voor het dagklassement. Als de eerste ronde niet goed gaat heb je dus nog alle kans om de dagwinnaar te worden!
 • De beste 5 van de in totaal 9 speelrondes tellen voor het eindklassement. Hierbij tellen er minimaal van elke course één ronde per speler. De scores worden volgens de NFB-puntentelling omgezet in punten voor het klassement (100-95-91-88-86-85-84 etc.)
 • Introducees zijn zeer welkom. Per introducee gaat er voor de introduceerder 1 lot in de pot. Op de slotdag zal een grote loterij plaatsvinden met mooie prijzen.
 • Deelname aan de King of the North-tour is volledig GRATIS voor deelnemers.
 • Introducés mogen twee keer meedoen, daarna zullen ze van een discgolfvereniging lid moeten zijn om mee te doen.
 • Leden van andere discgolfverenigingen mogen meedoen met de King of the North. Ze spelen buiten mededinging mee en hun scores tellen niet voor het eindklassement en de titel King of the North.
 • Op de slotdag vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaar zal de wisselbeker – en daarbij de titel King of the North – overnemen van de vorige winnaar. De winnaar is te allen tijde een lid van Citypark Flyers. De naam van de winnaar wordt in de wisselbeker (gesponsord door Combi Sport Hoogeveen) gegraveerd.
 • Kijk in de agenda voor de speeldata van seizoen 2018/2019.

Winnaars King of the North – competitie:

2017 – 2018: Uwe Schlüter
2018 – 2019: